1kg bloemige aardappelen
1 broccoli
250 g champignons
20 g krulpeterselie
4 x 250gr rundersteak
1 runderbouillonblokje
300ml lichte room
6 el boter
6 el melk
peper
zout
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 min in gezouten water. Voeg na 10 min de broccoliroosjes toe.
Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
Hak de krulpeterselie fijn.
Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en bak de steaks 2-3 min aan beide kanten. Haal de steaks uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
Laat opnieuw 1/3 van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken.
Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
Serveer de steaks met de broccolipuree en de
champignonroomsaus.
Werk af met de fijngehakte peterselie.
Laat het u smaken !