Toegevoegd aan winkelmandje

KIPKOTELET MET PASTA, ERWTJES EN POSTELKAAS

350 g pasta

400 g kippendijen

2 el olijfolie

150 g erwten

0,50 bosje verse dille

2 el boter

2 el bloem

200 ml room

100 ml melk

120 g kaas Postel Oud (geraspt)

50 g Parmezaanse kaas

peper

zout

nootmuskaat

1 citroen (zese en sap)

2 teentjes knoflook

0,50 bosje verse dille

Kook de pasta beetgaar en voeg de erwtjes toe tijdens de laatste 2 minuten van de kooktijd.

Giet af en zet even apart.

 

Snijd het kippendijenvlees in hapklare stukken en bak rondom bruin in een braadpan met olijfolie.

Kruid met peper en zout.

 

Verwarm de oven op 200°C.

 

Maak de kaassaus. smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer kort tot een roux en voeg vervolgens in 

delen de melk en room toe, telkens goed roerend om klonters te vermijden. Haal de pot van het vuur en vog 3/4 van de kazen

en de citroenzeste toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en het citroensap.

 

Rasp de knoflook bij de saus en roer de fijngehakt dille onder. Meng tot een gladde, homogene saus.

 

Verdeel de pasta, erwtjes en kip in een ovenschaal. Overgiet met de saus en strooi er de rest van de kaas over.

Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

 

Werk af met de resterende dille en serveer meteen.

 

Laat het u smaken!