350 g pasta
400 g kippendijen
2 el olijfolie
150 g erwten
0,50 bosje verse dille
2 el boter
2 el bloem
200 ml room
100 ml melk
120 g kaas Postel Oud (geraspt)
50 g Parmezaanse kaas
peper
zout
nootmuskaat
1 citroen (zese en sap)
2 teentjes knoflook
0,50 bosje verse dille
Kook de pasta beetgaar en voeg de erwtjes toe tijdens de laatste 2 minuten van de kooktijd.
Giet af en zet even apart.
Snijd het kippendijenvlees in hapklare stukken en bak rondom bruin in een braadpan met olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven op 200°C.
Maak de kaassaus. smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer kort tot een roux en voeg vervolgens in
delen de melk en room toe, telkens goed roerend om klonters te vermijden. Haal de pot van het vuur en vog 3/4 van de kazen
en de citroenzeste toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en het citroensap.
Rasp de knoflook bij de saus en roer de fijngehakt dille onder. Meng tot een gladde, homogene saus.
Verdeel de pasta, erwtjes en kip in een ovenschaal. Overgiet met de saus en strooi er de rest van de kaas over.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Werk af met de resterende dille en serveer meteen.
Laat het u smaken!