2 prei
8 eieren
250 g gerookt spek, of vers spek of gebakken spek
80 g emmentaler
20 g krulpeterselie
2 sjalotten
gemengde sla
2 el olijfolie
2 el olijfolie extra vierge
2 kl mosterd
peper
zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei
grondig en snij in ringen.
Breek de eieren in een kom en klop los, kruid met peper en zout.
Verhit een brede antikleefpan (die in de oven mag). Voeg het spek toe en bak 4 min. Schep het spek uit de pan en doe ze bij de losgeklopte eitjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan en leg er de preiringen in. Laat 2 min bakken, en draai ze dan om. Schenk dan het eimengsel in de pan. Draai het vuur laag en laat 5 min zachtjes garen. Strooi er de geraspte kaas over. Zet dan de pan in de oven of giet in een ovenvaste schotel, laat nog 8 min verdergaren.
Hak de peterselie fijn. Snij de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er 1 koffielepel mosterd, de fijngehakte peterselie en peper en zout bij. Meng goed door elkaar en doe er dan 1 eetlepel extra vierge olijfolie en 1 eetlepel water bij. Meng goed tot een homogene dressing.
Doe de sla in een kom.
Controleer of de frittata mooi gaar is en laat dan voorzichtig op een groot bord of een ronde schaal glijden. Snij in stukken en serveer met de sla en de dressing.
Laat het u smaken !