Toegevoegd aan winkelmandje

BROODJE BOULET DELUXE MET WORTELFRIETJES EN TRUFFELMAYO

6 wortelen
4 stokbroodjes
40 gr platte peterselie
2 sjalot
1,2 kg gemengd gehakt
2 teentjes knoflook
4 sneetjes spek
100gr truffelmayonaise
1 bakje tuinkers
100 gr gefrituurde uitjes
zout
zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortel in frietjes. Strooi op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn.
Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout. Leg het stokbrood in de laatste 5 min. mee in de oven.
Hak de peterselie fijn en versnipper de sjalot. Schep de peterselie, sjalot en het gehakt goed onder elkaar en pers de knoflook erbij. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de balletjes goudbruin en gaar. Snijd het spek in grove stukken en laat meebakken.
Bestrijk het broodje met wat van de truffelmayo of iets anders. Schik de balletjes (Halveer de balletjes om het jezelf makkelijk te maken om die mooi tussen het broodje te stoppen), spek, tuinkers en de gefrituurde uitjes erop.
Serveer met de wortelfrietjes. 
 
Laat het u smaken !