1 rosbief
1 el olijfolie
peper
zout
8 pistolets
8 sneetjes belegen kaas
8 sneetjes ontbijtspek
4 augurken (in plakjes)
3 tomaten
4 blaadjes kropsla
8 el tomatencompote
4 aardappelen
1 el olijfolie
1 tl oregano
zout
Haal het rosbief 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrijk het vlees met olijfolie.
Schroei het vlees dicht op de barbecue grill. Leg de rosbief aan de zijkant van de barbecue.
Sluit het deksel en laat 15 à 20 minuten garen. Reken ongeveer 3 minuten per 100 gr vlees.
Haal de rosbief van de grill, draai het vlees om en laat 15 minuten onder aluminiumfolie rusten. Kruid met peper en zout.
Snijd de aardappel in partjes, schillen hoeft niet. Stoom de aardappelen in 5 minuten gaar.
Spies de aardappelpartjes op een spies en bestrijk met olijfolie, kruid met origano.
Rooster de spiesjes 2 à 3 minuten aan elke kant. Werk af met zeezout.
Rooster ondertussen de broodjes krokant op de grill. Leg een sneetje kaas op de onderste helft van het broodje
en laat nog eventjes op de gril smelten. Rooster het spek 1 minuut op de grill.
Snijd de rosbief in dunne plakjes. Beleg de broodjes afwisselend met een sneetje rosbief, spek en augurk.
Werk af met enkele schijfjes tomaat, een blaadje sla en tomatencopôte. Serveer met de aardappelpartjes.
Laat het u smaken!