800gr gesneden rode kool
2 rode appelen
800 gr vastkokende aardappelen
4 varkenskoteletten
8 el pickles
boter
2 el bruine suiker
zout
zwarte peper
Smelt een klont boter in een pot. Voeg de rode kool en een scheutje water toe. Snijd de appel in blokjes en voeg toe. Voeg ook de bruine suiker toe.
Laat 20-25 min. pruttelen op zacht vuur.
Voeg een extra scheutje water toe als al het vocht
verdampt is.
Snij de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm. Zet onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur.
Kruid de kotelet met zout en zwarte peper en bak 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
Optioneel: bak de gekookte aardappelen extra krokant in de pan van de kotelet met een klontje boter.
Breng de rode kool op smaak. Serveer de kotelet met de rode kool, de aardappelen en een schepje pickles.
Laat het u smaken !