Toegevoegd aan winkelmandje

WITTE PENS MET KOOLSLA EN GEPLETTE AARDAPPELEN

800 g krielaardappelen
4 wortelen
2 stengels selder
2 appels
20 g krulpeterselie
500gr wittekool
60 g rozijnen
1 potje magere yoghurt
4 witte pensen
2 el olijfolie
2 el boter
6 el mayonaise
peper
zout

Was de krieltjes en kook ze halfgaar gedurende 12 min in kokend gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snij de selder in fijne boogjes. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Hak de krulpeterselie fijn.
Meng de wortelen, de wittekool, de selder, de appel,
de rozijnen en de peterselie met de yoghurt en 
mayonaise. Kruid met peper en zout. Dit is de koolsla. Zet nog even weg in de koeling.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet de krieltjes af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze kort uitdampen op het vuur. Stort ze dan op de bakplaat. Laat even afkoelen.
Duw de voorgekookte krieltjes plat met de onderkant van een schaaltje. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 min in de voorverwarmde oven. Zet ze dan nog 3 min onder de grill, tot ze mooi krokant zijn.
Verhit de boter in een antikleefpan.
Voeg de witte pensen toe en bak ze 4-5 min per kant op middelhoog vuur.
Serveer de witte pensen met de geplette aardappelen en de koolsla.

Sluiten