Toegevoegd aan winkelmandje

WINTERSE SALADE MET KIPPENFILET EN CHEESY CROUTONS

4 rode bieten
2 teentjes knoflook
4 panini broodjes
50 gr geraspte cheddar
4 enkele kipfilets
250 gr Griekse yoghurt
mosterd, naar smaak
50 gr walnoten
200 gr boerenkool
olijfolie
4 kl kipkruiden
zout
zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Schil de biet en snijd in parten. Meng op de bakplaat met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Leg de knoflook (ongepeld) erbij. Rooster 15 min. in de oven.
Snij de panini in blokjes van 2 cm. Meng in een kom door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Strooi de cheddar erover en schep goed om, zodat de kaas rond de croutons kleeft.
Halveer de kip overlangs, zodat je 2 platte filets pp hebt. Marineer de kip met olijfolie en de kipkruiden Bak de kip 2-3 min. per kant. Schep uit de pan en houd warm.
Yoghurtdressing: haal de gepofte knoflook uit de oven. Verwijder de pel en plet met een vork. Meng de yoghurt met mosterd, de knoflook, zout, zwarte peper en een klein scheutje water, zodat je een lopend sausje krijgt. Haal de bakplaat met de biet uit de oven. Schik de croutons erbij en zet nog 5 min. in de oven. Rooster de laatste 2 min. de walnoten ook nog mee in de oven.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van de kip en roerbak de boerenkool op middelhoog vuur, tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met zout en zwarte peper. Snij de kip in reepjes. Schik alles op een bord. Druppel de dressing erover.