Toegevoegd aan winkelmandje

STEAK CHIMICHURRI MET KRIELTJES EN GEGRILDE COURGETTE

800 g krielaardappelen
2 jalapeño pepertjes
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
20 g krulpeterselie
20 g koriander
3 courgettes
250gr steak PP bv entrecote
4 el olijfolie
4 el olijfolie extra vierge
2 el witte wijnazijn
peper
zout

Warm je BBQ op. Was de krieltjes en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 8 min.

Voor de chimichurri:
Verwijder de zaadjes uit de jalapeño en snij in stukken. Pers de knoflook en snij de sjalot grof.
Hak de peterselie en koriander grof. Doe de jalapeño, peterselie, koriander, de sjalot, de knoflook, 
de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout.

Snij de courgette in lange plakken. Bestrijk ze met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Kruid de steaks met peper en zout. Verpak de krieltjes in 
aluminiumfolie, voeg er de rest van de olijfolie bij en kruid met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Wanneer je geen barbecue (met kolen) gebruikt, kan je de krieltjes in wat olijfolie in de pan bakken of in de oven garen.
Leg de papillot met de krieltjes 10 minuten in de kolen. Rooster de courgettes en de steak op de barbecue (of in een grillpan). De steak heeft maar 2-3 minuten per kant nodig.
Snij de gegrilde steak in plakjes. Schik op borden en dresseer er de chimichurrisaus over. Serveer er de gegrilde courgette en krieltjes bij.

Laat het u smaken !

Sluiten