1kg (runder)gehakt
4 rundsburgers Dugardeyn
200 g Flandrien Rouge Gerijpt, in dunne plakjes
4 hamburgerbroodjes
4 el hamburgersaus of saus naar keuze
enkele blaadjes kropsla
of ijsbergsla
1 tomaat, in schijfjes
gepekelde rode ui, naar smaak
augurk, in plakjes
peper en zout
olijfolie of boter om in te bakken
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en rol er losse balletjes van Voeg peper en zout toe aan een bord en rol de balletjes erdoor om ze goed af te kruiden.
Of u haalt de biefstukburger bij Dugardeyn.
Verhit een goed hete pan met een beetje olie.
Leg 2 gehaktballetjes per keer in de pan en druk ze plat met een stevige spatel of burgerstamper tot dunne, ronde hamburgers (± 0,5 cm dik). Ik leg eerst een bakpapiertje op de gehaktballetjes zodat de spatel niet blijft plakken.
Bak de smashed burgers 2 tot 3 min aan één kant tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Draai ze om en leg meteen de Flandrien Rouge op elke hamburger. Laat nog 1 à 2 min bakken tot de kaas begint te smelten. Zet eventueel een deksel op de pan om dit sneller te laten gaan.
Snijd de broodjes doormidden en rooster de snijkanten kort in de pan of onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Besmeer de onderste helft van elk broodje met je favoriete burgersaus. Leg er wat sla op, gevolgd door twee warme burgers met gesmolten Flandrien Rouge, op elkaar gestapeld. Werk af met schijfjes tomaat,
gepekelde ui en augurk. Sluit af met het bovenste broodje.
Laat het u smaken !