Toegevoegd aan winkelmandje

RIBBETJES MET PELPATAT OP DE BBQ

1,2 kg spareribs
2 teentje knoflook
4 grote aardappelen
4 stronkjes witloof
2 rode appels
100 gr veldsla
4 el rozijnen
zout, zwarte peper
4 kl BBQ-kruiden
4 el boter
2 el mayonaise
2 kl witte wijnazijn

Verwijder het vlies van de ribbetjes
Grill de ribbetjes gedurende 10-15 min aan elke zijde
Laat de ribbetjes nog 20-30 minuten rusten/verder garen van het vuur verwijderd via indirecte warmte.
Zet de aardappel net onder water met een flinke snuif zout en kook in zo’n 20 min. gaar, tot je er makkelijk met een vork in kan prikken.
Je kan de aardappel ook poffen op de BBQ. Prik er
gaatjes in, wikkel in aluminiumfolie en rooster zo’n 50 min.
Snijd het witloof en de appel in stukjes (schillen hoeft niet). Hussel door elkaar met de veldsla, rozijnen, mayonaise (optioneel), witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Leg de knoflook even op de BBQ in aluminiumfolie tot zacht en pers bij de boter. Meng met de BBQ-kruiden en een snuif zout.
Snijd de aardappel doormidden. Schik de boter erop en laat smelten. Serveer met de ribbetjes en het witloofslaatje. 

Smakelijk!

Sluiten