Toegevoegd aan winkelmandje

QUESADILLA'S MET CHORIZO, KIP, PAPRIKA EN KERSTOMATENSALSA

4 gele ui
2 rode paprika
200 gr chorizo
4 kippenspiezen
2 teentjes knoflook
350 gr kerstomaten
2 minikomkommer
20 gr koriander
1 limoen
100 gr geraspte cheddar
8 wraps
olijfolie
zout
zwarte peper

Snijd 3/4 van de ui in halve ringen. Houd de rest van de ui apart.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui 5-6 min. op middelhoog vuur. Rooster uw kippen-
spiezen op de BBQ of bak ze in de pan.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes van 1 cm en de chorizo in reepjes. Pers de knoflook. Voeg toe aan de pan bij de ui en bak 6-8 min. mee. Kruid met zout en zwarte peper. Haal uit de pan en laat wat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 100°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Kerstomatensalsa: snipper ondertussen de rest van de ui fijn. Snijd de kerstomaten in 4. Snijd de komkommer in blokjes van 0,5 cm. Hak de koriander fijn. Pers de limoen. Meng de ingrediënten onder elkaar en kruid met zout en zwarte peper
Meng de cheddar door de chorizo-paprikamengeling. 
Schik de in schijfjes gesneden kippenspies op de helft van een wrap een flinke schep van de mengeling, vouw dicht en duw wat plat. Reken op 2 wraps per persoon.
Veeg de pan van de chorizo schoon met keukenpapier en bak elke wrap in 2-3 min. per kant goudbruin in een droge pan op middelhoog vuur. Houd de gebakken quesadilla’s warm in de oven.
Snijd de quesadilla’s in driehoekjes. Serveer met de kerstomatensalsa. Smakelijk!

Laat het u smaken !

Sluiten