2 rode paprika
2 sjalot
20 gr bieslook
600 gr gehakt
4 kl bruschetta rosso
kruidemix
2 teentjes knoflook
250 gr Griekse yoghurt
2 komkommers
4 pistolets
snuifje cayennepeper
scheutje witte wijnazijn
mosterd, optioneel
zout
zwarte peper
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snij helft van de paprika in blokjes van 0,5 cm en de rest in reepjes. Snipper de sjalot en bieslook fijn.
Meng het gehakt met de paprikablokjes, sjalot en helft van de bieslook. Kruid met de bruschetta rosso, de cayennepeper, zout en zwarte peper. Bol het gehakt met je handen op tot een groot gehaktbrood en schik in een ovenschaal. Bak 25-35 min. in de oven, afhankelijk van de dikte.
Yoghurtsaus: pers de knoflook. Meng met de yoghurt, rest van de bieslook, de witte wijnazijn en een scheutje olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 5-7 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Salade: snijd de komkommer in halve plakjes en meng met de rucola. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, mosterd (optioneel), zout en zwarte peper.
Snijd het broodje overlangs open en rooster de laatste 5 min. in de oven bij het gehaktbrood.
Controleer of het gehaktbrood gaar is. Snijd in plakjes (ongeveer 2 plakjes pp). Beleg het broodje met een laagje yoghurtsaus, de salade, paprikareepjes en het gehaktbrood. Serveer de rest van de groenten ernaast. Smakelijk!
Laat het u smaken !