1 kg varkenswangen
2 el bloem
2 el boter
1 el olie
2 preiwitten
1 bosje tijm
2 el mosterd
1 el graanmosterd
150 ml Vermouth
250 ml bouillon
100 ml room
1 el sausbinder
peper & zout
Bestrooi de varkenswangetjes met zout en peper.
Wentel ze in de bloem en klop overtollige bloem eraf.
Verhit de boter en de olie in een braadpan tot de boter net bruin begint te kleuren.
Bak de varkenswangetjes ca. 5 min per kant op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn.
Snijd ondertussen de prei in ringen, voeg toe aan de varkenswangetjes. Leg er de takjes tijm bij.
Roer beide mosterdsoorten door de Vermouth.
Giet over de varkenswangetjes en voeg de bouillon toe, roer om en laat de varkenswangetjes gedurende 1,5 u garen, onder deksel, op een zacht vuurtje.
Voeg de room toe aan de saus, strooi er wat sausbinder over en laat nog even indikken.
Dien op met gekookte aardappelen, frietjes of stukjes brood.
Laat het u smaken !