Voor de aardappelen:
4 vastkokende aardappelen
100 gr gerookte spekblokjes
135 ml crème fraîche
2 lente-uien
70 gr Flandrien Oud
peper
zout
1 côte a l’os
peper
zout
Maak de aardappelen schoon, schillen hoeft niet.
Je kan de aardappel poffen of je kan ze 10 min koken in water. Laat ze na het koken afkoelen.
Snij de aardappelen door in de helft.
Hol de aardappelen voorzichtig uit met een lepel en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Bewaar het kruim in een kom.
Neem een bakpan en bak de spekblokjes krokant.
Snijd de lente-ui in ringen.
Neem het kruim van de aardappel, snij in wat kleiner en voeg de crème fraiche toe samen met de lente-ui, geraspte kaas en spekblokjes. Roer alles goed door elkaar.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schik de aardappelen op een vuurvaste pan, die mee op de bbq kan. Wanneer je geen vuurvaste pan of skillet hebt kun je de aardappelen ook gewoon op het rooster leggen.Vul de aardappelen met het mengsel.
Bak ze 20 tot 25 min op de BBQ, met deksel.
Kruid het vlees met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
Schroei het aan beide kanten dicht. Blijft het niet meer aan de rooster hangen, dan is het dichtgeschroeid.
Plaats je BBQ rooster op een hogere stand en gaar verder tot de gewenste bakwijze.
Haal het vlees van de rooster en l