4 pastinaken voor de frietjes
of gewone frietjes
2 rode ui
400 gr gegrilde ham
4 hamburgerbroodjes
200 gr graanmosterdsaus
100 gr rucola
olijfolie
boter
snuifje paprikapoeder
snuifje suiker
zout
zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven, dit kan echter ook in de airfryer.
Snijd de ui in dunne ringen. Smelt een klont boter in een (steel)pan en fruit de ui 10 min. op zacht vuur, tot de ui zacht is. Kruid met een snuif zout en de suiker.
Verdeel de ham over het aantal personen. Laat een grillpan goed heet worden en gril de ham, tot die warm is en er grillstrepen zichtbaar zijn. Dit kan ook perfect op de BBQ.
Verwarm het hamburgerbroodje de laatste 5 min. in de oven bij de pastinaakf rietjes of leg die even op de BBQ.
Stel de burger samen: smeer wat graanmosterdsaus op beide kanten van het brood. Schik de ham, uiringen en rucola erop. Serveer met de pastinaakfrietjes en extra saus.
Laat het u smaken !