Toegevoegd aan winkelmandje

GEHAKTSCHOTEL MET POMPOEN EN PUREE

1 fles of andere pompoen
1kg bloemige aardappelen
2 uien
2 teentjes knoflook
1kg gemengd gehakt
100gr gratinkaas
4 el olijfolie
4 el boter
4 el melk
nootmuskaat
peper
zouT

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pompoenblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 min in gezouten water.
Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 min stoven en voeg dan het gehakt toe. Roerbak 7-8 min. Kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, peper, zout en nootmuskaat toe.
Schep het gebakken gehakt in een ovenschaal. Schep daarbovenop de geroosterde pompoenblokjes. Verdeel er de aardappelpuree over. Strijk glad. Strooi er de gratinkaas over. Zet 5 min in de voorverwarmde oven.
Zet de ovenschotel nog enkele minuten onder de grill van de oven.

Laat het u smaken !

Sluiten