1kg gehaktbroodje (kalfs, kaas of kip)
Indien je zelf gehaktbroodje maakt:
60 gr pistachenoten
20 gr krulpeterselie
600 gr gemengd gehakt
1 el bruschetta kruidenmix
800 gr vastkokende
aardappelen
600 gr prinsessenboontjes
4 tomaten
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak het gehaktbrood 4 à 5 min aan een kant krokant aan in de boter. Draai het om en plaats het vlees 30 à 40 minuten in een oven van 170 à 180 gr.
Gehaktbroodje zelf maken:
Hak de pistachenoten grof. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met de pistachenoten, de helft van de peterselie en de bruschetta in een kom. Kruid met zout en zwarte peper. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje.
Breng intussen een pot met gezouten water aan de kook. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Kook de boontjes 4 min. in het water. Schep ze uit het water en laat uitlekken. Kook vervolgens de aardappelen 15-20 min. tot ze mooi gaar zijn.
Leg de boontjes de laatste 10 min. mee in de ovenschaal bij het gehaktbroodje. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met de olijfolie.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Voeg de rest van de peterselie toe en schep om met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Haal het gehaktbroodje uit de oven en snijd in plakjes. Serveer met de geroosterde boontjes en de gekookte aardappelen. Werk af met de frisse tomatenblokjes.
Laat het u smaken !