Toegevoegd aan winkelmandje

FRISSE TRAYBAKE MET KIP, ASPERGES EN PREI

4 kippendijfilets
2 tenen knoflook, geraspt
Een paar takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
Een paar dakjes dille, alleen de blaadjes
Een flinke scheut olijfolie
2 uien, in kwarten
300 gram groene asperges
2 preien, gehalveerd en in
plakken van 5 centimeter
500 gram aardappelen, in partjes
1 citroen, in dunne plakjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom de geraspte knoflook, rozemarijn, dille, peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Voeg de kippendijfilets toe aan de kom en marineer minimaal een uur.

Leg daarna de knoflook, ui, gemarineerde kip, groene asperges, prei, plakjes citroen en aardappelen op de bakplaat. Giet de kipmarinade over de bakplaat. Hussel alles goed door elkaar, zodat alle ingrediƫnten goed zijn bedekt met de marinade.

Bak de traybake in de oven gedurende 40 min of tot de groenten en aardappelen zacht zijn en de kip gaar en goudbruin is.

Haal de traybake uit de oven en knijp eventueel nog wat citroensap over de traybake. Serveer de traybake bijvoorbeeld met een frisse groene salade.