240 gr rundscarpaccio
300 gr pasta
0,5 ciabatta of flatbread
50 gr Parmezaanse kaas
1 courgette
75 gr rucola
4 takjes basilicum
3 el pesto
3 el truffelmayonaise of
citroenmayonaise voor een frisse twist
2 el kappertjes
1,5 tl witte wijnazijn
2 el pijnboompitten
1 el olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven alvast voor op 180 gr (hetelucht).
Snijd de ciabatta in blokjes en meng met 2 eetlepels pesto. Snijd de courgette in dunne plakjes of blokjes en meng met 1 eetlepel pesto.
Verdeel de ciabattablokjes en courgette over een bakplaat, bestrooi met peper en zout en rooster in de oven voor circ 12-15 min, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Hussel ze na ca 7 min even om.
Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water. Giet af en meng direct met 1 eetlepel olijfolie om plakken te voorkomen. Laat afkoelen.
Meng de truffelmayonaise, kappertjes en witte wijn-azijn door elkaar en schep de dressing door de afgekoelde pasta. Breng royaal op smaak met peper en zout.
Voeg de rucola, basilicumblaadjes, croutons en geroosterde courgette toe en schep alles goed om. Verdeel alles over één groot bord. Verdeel de plakjes carpaccio over de salade.
Rooster de pijnboompitjes, laat ze kort afkoelen. Strooi de pijnboompitjes over de carpaccio pastasalade. Rasp de Parmezaanse kaas over de salade.
Laat het u smaken !