800 gr krielaardappelen
600 gr prinsessenboontjes
4 boomstammetjes
2 rode appels
1 sjalot
100 gr veldsla of andere
150 gr graanmosterdsaus
boter
zwarte peper en zout
Voor de saus:
1 el mosterd of volgens smaak
25 gr bloem
halve el witte wijnazijn
25 gr boter
2 dl halfvolle melk
Zet de krieltjes net onder water met een snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Voeg de laatste 4-5 min. de prinsessenboontjes toe.
Giet af en spoel onder koud water.
Smelt intussen een klontje boter in een pan.
Bak het boomstammetje zo’n 10-12 min. goudbruin en gaar op een matig vuur. Zet bij voorkeur een deksel op de pan, zo gaart het sneller en blijft het lekker sappig.
Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm en de sjalot in heel fijne reepjes.
Meng in een grote slakom de prinsessenboontjes, krieltjes, veldsla, sjalot en appel samen met de graanmosterdsaus (zie tip). Breng op smaak met zout en zwarte peper. Serveer met het boomstammetje in een diep bord. Smakelijk!
Voor het graanmosterdsausje als je dit zelf wenst te bereiden, maak een klassieke roux met boter en bloem. Voeg de melk toe samen met de azijn waarin de mosterd werd losgeroerd. Kruid eventueel bij en werk verder af met de bieslook.
TIP: Je kan er ook voor kiezen om de salade nog niet te mengen en de graanmosterdsaus er apart bij te serveren.
Laat het u smaken !