Toegevoegd aan winkelmandje

BBQ WORST SPIESJES MET CHORIZO EN RODE UI

6 BBQ worsten die je in 2 
verdeeld
225 gr chorizo
4 el Griekse yoghurt
1 rode ui
1 takje koriander
1 el honing
1 tl paprikapoederpeper 
en zout

Haal het velletje van de chorizo en snijd in dikke plakken. Haal de schil van de rode ui en snijd in parten. De partjes zullen een beetje uit elkaar vallen tot lossere stukjes.

Rijg de worstjes, chorizo-plakken en stukjes ui om beurt op de spiesjes.

Maak het sausje door de yoghurt met de honing en 
paprikapoeder te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

Grill de spiesjes op een hete barbecue in ong. 
8-10 min mooi goudbruin, draai ze regelmatig om. Zorg voor een heet en een wat kouder deel op de bbq, zodat je spiesjes die bijna klaar zijn, verder kunt garen op het koudere deel (zorg dat de worstjes niet verbranden!). Je kunt ze ook op een grillplaat maken, dan duurt het ietsjes langer.

Hak de koriander fijn. Serveer de worst spiesjes met het sausje en de koriander.

TIP: Voeg paprika of champignons toe aan de spiesjes voor extra kleur en smaak.
Je kunt wat citroensap toevoegen aan het sausje het wat frisser te maken.
Geen chorizo in huis? Dik ontbijtspek of pancetta smaakt ook lekker.

Laat het u smaken !