VERS VLEES
1) Vlees met boter of olie insmeren
2) De oven voorverwarmen op 220°C gedurende 10 min.
3) Het vlees dichtschroeien (kleuren) in de pan.
4) Snij tegen de richting van het vlees in
4) Snij tegen de richting van het vlees in
TABEL VOOR 1KG VLEES
VLEESSOORT | PRODUCT | BAKWIJZE VOOR 1KG VLEES | EXTRA INFO | |
Rundsvlees | rosbief | Braad 15 min. op 200°C. Voor rood vlees: +/- 8 min. op 180°C (kerntemp. tussen 48°C à 51°C) Voor rosé vlees: +/- 16 min. op 180°C (kerntemp. tussen 51°C en 54°C) 15 min. laten rusten onder aluminiumfoli |
zwaarder stuk +-10 min. extra | |
Kalfsvlees | gebraad | Braad 15 min. op 200°C. Voor rood vlees: +/- 8 min. op 180°C (kerntemp. tussen 48°C à 51°C) Voor rosé vlees: +/- 16 min. op 180°C (kerntemp. tussen 51°C en 54°C) 15 min. laten rusten onder aluminiumfolie |
zwaarders stuk idem | |
Lamsvlees | gigot zonder been | Braad 15 min op 230°C Braad 20 à 30 min op 180°C (kerntemp. tussen 60°C en 65°C - rosé) |
+- 2kg vlees= + 20 min extra | |
Varkensvlees | gebraad orloff/ardeens |
Braad 15 min. op 180°C à 200°C. Braad +/- 45 min. verder op 150°C. (kerntemp. tussen 67°C en 69°C) 15 min. laten rusten onder aluminiumfolie |
zwaarder stuk idem | |
Kalkoen | filet gevulde kalkoen |
Braad 15 min. op 200°C. Braad +/- 45 min. verder op 180°C. (kerntemp. tussen 75°C en 80°C) 15 min. laten rusten onder aluminiumfolie 60°C |
zwaarder stuk idem |
WARME GERECHTEN
APERITIEF OP SPIES
1) Oven voorverwarmen op 180°C
2) De hapjes 10 min in de oven verwarmen.
PARTYBOX DELUXE
1) mergpijp, albondigas, patatas bravas:
Verwarm 10 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.
2) frituurhapjes: verhit de frituurolie tot 170°C. Bak de hapjes in bescheiden hoeveelheden. Reken een baktijd van 3 à 4 minuten. Het korstje hoort goudbruin te zijn.
NACHOS IBIZA STYLE
Verwarm 8 minuten in een voorverwarmde oven op 150 °C
SOEP
De soep op een zacht vuur opwarmen en meerdere keren in roeren.
VIS
1) De oven voorverwarmen op 180°C
2) De vis afdekken met aluminiumfolie
3) De vis ongeveer 20 min in de oven op 180°C
VLEES
1) De oven voorverwarmen op 180°C
2) Het vlees afdekken met aluminiumfolie
3) Het vlees ongeveer 20 à 30 min in de oven op 180°C, dit varieert naargelang het soort vlees uiteraard (wild rood vlees iets minder hoog en minder lang, dit om een rosékleur te hebben)
4) Een kommetje water bijzetten tegen uitdroging is altijd goed
GROENTEN EN AARDAPPELEN
1) De oven voorverwarmen op 180°C
2) De groenten en aardappelen ongeveer 20 min in de oven op 180°C
DESSERT
Créme brûlée aanmaakkit
Haal de crème brûlée een uurtje op voorhand uit de koelkast.
Plaats te schaaltjes op tafel, giet het zakje suiker over de crémé brûlée, daarna de vloeistof erover. Aansteken met een lucifer.
U bekomt een vlammetje van ongeveer 10 seconden, daarna dooft dit automatisch uit.
MOELLEUX AU CHOCOLAT
1) Haal een uurtje op voorhand uit de koelkast.
2) Enkel nog 30 seconden opwarmen in de microgolf.
Alle tips zijn richtlijnen. Exacte bereidingstijden en temperaturen kunnen afwijken naargelang uw type oven, de hoeveelheid en uw gewenste bakwijze.
ONZE BAKJES
ENKEL MICRO BESTENDIG
OVEN TOT 180 GRADEN

DESSERT
Créme brûlée aanmaakkit
Haal de crème brûlée een uurtje op voorhand uit de koelkast.
Plaats te schaaltjes op tafel, giet het zakje suiker over de crémé brûlée, daarna de vloeistof erover. Aansteken met een lucifer.
U bekomt een vlammetje van ongeveer 10 seconden, daarna dooft dit automatisch uit.
MOELLEUX AU CHOCOLAT
1) Haal een uurtje op voorhand uit de koelkast.
2) Enkel nog 30 seconden opwarmen in de microgolf.
Alle tips zijn richtlijnen. Exacte bereidingstijden en temperaturen kunnen afwijken naargelang uw type oven, de hoeveelheid en uw gewenste bakwijze.
ONZE BAKJES


