Toegevoegd aan winkelmandje

"WAP” OFWEL WORST MET APPELMOES EN PATATJES

800 g vastkokende aardappelen
6 appels
1 citroen
4 worst naar keuze
gemengde sla
6 el boter
2 el suiker
4 el mayonaise
peper
zout

Schil de aardappelen en snij in blokjes. Doe ze in een kookpot, zet onder water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat de aardappelen 15 min. koken, giet af.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Pers het sap van de citroen. Verhit 1/3de van de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat stoven op een zacht vuur tot de appel zacht is. Druk fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt 1/3de van de boter in een grote antikleefpan en bak de worsten mooi bruin aan beide kanten. Voeg de rest van de boter toe aan de pan en bak de gekookte aardappelen mooi krokant.
Serveer de worst met de appelmoes, de gebakken
patatjes, de gemengde sla en een schep mayonaise.

Eet u liever puree, gebakken- of natuuraardappelen dan kan dit natuurlijk ook.