1kg bloemige aardappelen
2 pastinaak
2 gele ui
500 gr champignons
20 gr krulpeterselie
800 gr varkenshaasje
snuifje gerookt paprikapoeder
2 el tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Snijd de aardappelen en pastinaak in stukken van 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd intussen de ui in halve ringen en de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Hak de peterselie fijn.
Kruid het varkenshaasje met zout en zwarte peper. Smelt een klontje boter in een pan en schroei het varkenshaasje aan alle zijden dicht op hoog vuur. Is het vlees mooi bruin? Verlaag het vuur naar middelhoog en leg een deksel schuin over de pan. Laat het varkenshaasje in 5-10 min. gaar worden en draai halverwege eens om. Laat rusten in aluminiumfolie.
Smelt een klontje boter in een aparte pan. Stoof de ui 2-3 min. aan op middelhoog vuur en voeg dan de champignons toe. Bak 4-5 min. Voeg het gerookt paprikapoeder en de tomatenpuree toe en laat kort aanbakken. Verkruimel de bouillon erbij en voeg 75 ml water pp toe. Verhoog het vuur en laat inkoken tot een saus. Breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp, samen de scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met zout, zwarte peper en nootmuskaat. Meng 3/4 van de peterselie eronder.
Snijd het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de saus en pastinaakpuree. Werk af met de rest van de peterselie.
TIP: Ligt de pan van de champignons te vol? Bak eventueel ook een deel van de champignons mee in de pan van het varkenshaasje en schep ze nadien over naar de andere pan.