Toegevoegd aan winkelmandje

POMPOENSTOEMP MET BRAADWORST EN SPEKJES

  • 4 braadworsten
  • 1 grote butternut of andere pompoen
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 20 g krulpeterselie
  • 2 el boter
  • 6 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes.
Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
Kook de aardappelen en pompoen in 20 min gaar in gezouten water.
Verhit een pan en bak de spekblokjes krokant. 
Snij de peterselie fijn.
Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
Roer er de spekjes door.
Bak nu de worsten in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt. Voeg eventueel nog een klein klontje boter toe. 
Serveer de pompoenstoemp met de gebakken worst en werk af met de fijngesneden peterselie.