Toegevoegd aan winkelmandje

KAASGEHAKTBROOD MET WITLOOF EN GRAANMOSTERDSAUS

Heerlijke warme smaken zoals witloof en pittige graanmosterd tijdens deze koude winterdagen. Lekker!

  • 1 kg  kaas gehaktbroodje
  • 1 kg  vastkokende aardappelen
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 8 stronkjes witloof
  • 25 g krulpeterselie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 600 ml lichte room
  • 2 el graanmosterd
  • 4 el boter
  • peper
  • zout

verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de helft van de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. 
Bestrijk met de rest van de gesmolten boter.
Zet 35 min in de oven.
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
Kook gaar in 20 min in gezouten water en giet af.
Snij het witloof overlangs in twee. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de witloofstronkjes toe.
Kruid met peper en zout. Laat ze kort aanbakken aan beide kanten en verlaag dan het vuur.
Schenk er water bij, zodat de witloofstronkjes half onder water staan. Zet een deksel op de pan en laat het witloof traag garen. 
Snij ondertussen de peterselie fijn.
Breng per persoon 50 ml water aan de kook in een steelpannetje. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer goed. Voeg de room en de graanmosterd toe. Roer goed tot je een mooie saus hebt. Kruid bij met peper en zout. Hou warm maar breng niet aan de kook.
Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij het in plakjes. Serveer met het gestoofde witloof, de gekookte aardappelen en de graanmosterdsaus.
Werk af met de fijngesneden peterselie.