Toegevoegd aan winkelmandje

PATATAS BRAVAS, KOOLSLAATJE MET RIBBETJES OP DE BBQ

2 kg ribbetjes
gekruid, natuur of
gemarineerd
1,2 g aardappelen
8 tomaten
2 uien
olijfolie
2 el tomatenpuree
concentraat
2 teentje knoflook
2 el oregano
tabasco
zout, fijn
zwarte peper

 

Voor de koolsla
1/2 witte kool, fijngesneden
3 wortelen, geraspt
1 rode ui, fijngehakt
1 limoen, uitgeperst
2 el mayonaise
3 el Griekse yoghurt
peper
zout

De ribbetjess op de BBQ eerst ongeveer 20 min indirect op een temp van 200 graden te grillen. En vervolgens nog eens 10 tot 15 min direct boven de kolen te leggen. Bij voorkeur verpakt in aluminiumfolie.

Schil de aardappelen in blokjes. Leg ze uitgespreid op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met zout. Zet ze 20 min in de oven op 180 °C.
Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes
Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.
Roer de tomatenpuree los in 2 eetlepels water.
Fruit de uisnippers glazig in olijfolie, doe er de knoflook, de tomatenpureeen de tomaten bij. Laat 10 min sudderen tegen de kook aan. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.

Schep de aardappelblokjes in kommetjes. Lepel er de hete tomatensaus bij. Werk af met oregano.

Meng in een kom de mayonaise met de Griekse
yoghurt en het limoensap. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer de witte kool, wortelen en rode ui door de saus.

Serveer nu alles bij versgebakken ribbetjes.