Het Dugardeyn weerbericht
Do 09/05 Morgen >
Bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt Donderdag
Gedeeltelijk bewolkt Vrijdag
Licht bewolkt Zaterdag
Gedeeltelijk bewolkt Zondag
Afwisselende regen Maandag

Toegevoegd aan winkelmandje

OVENSCHOTEL MET GEHAKT, PREI EN AARDAPPELGRATIN

Combinatie van 2 comfort food klassiekers: gehakt met preischotel en gratin dauphinois. De aardappelpuree vervangen we door schijfjes aardappel met een heerlijk romig sausje dat mooi gratineert in de oven. Verrassend en hartverwarmend!

Ingredienten:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 1 ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 prei
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 0,5 centimeter. Kook de aardappelschijfjes gedurende 8 minuten. Giet af.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de lichte room in een kom en voeg de melk, de knoflook, tijm, peper, zout en een snuf nootmuskaat toe. Meng goed. Hou even apart.
  3. Snij de ui fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak 5-6 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Was en snij de prei in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte antikleefpan. Voeg de prei toe en stoof 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Schep het gehakt in een ovenschaal. Verdeel er de gestoofde prei over. Schik hierop de aardappelschijfjes. Schenk er het roommengsel over. Overstrooi met de gratinkaas en zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet tenslotte nog 2 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje en serveer.
Sluiten