Als je dikke kipfilets hebt, snij ze overlangs in twee. Kruid ze royaal met zout en zwarte peper. Doe de bloem in een bord en wentel de kipfilets hierin. Klop de overtollige bloem er terug af.
Smelt een klontje boter in een pan en voeg ook wat olijfolie toe. Bak de kipfilets 3-4 min. per kant.
Schep uit de pan. Pers ondertussen de knoflook.
Snijd de zongedroogde tomaten in partjes. Rasp de parmezaan.
Stoof de knoflook 2-3 min aan in de pan waarin je de kip gebakken hebt, op matig vuur. Voeg dan de room, kippenbouillon en de helft van de parmezaan toe.
Roer goed los en breng aan de kook.
Voeg de zongedroogde tomaten, oregano, tijm en chilivlokken toe.
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de verse tagliatelle 1-2 min. Giet af.
Laat de spinazie slinken in de saus.
Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Roer de rest van de parmezaan door de saus. Leg de kipfilets terug in de saus en laat nog 1-2 minuten doorgaren.
Serveer de tagliatelle met de kip en de saus. Werk af met een takje basilicum. Smakelijk!